Creatieve
bedrijfsnamen

Zodat klanten je naam onthouden

  • home/
  • Creatieve bedrijfsnamen

Maak een goede eerste indruk met je bedrijfsnaam

Als klanten te maken krijgen met een nieuw bedrijf, is het belangrijk dat de eerste indruk goed is. Die eerste indruk maak je onder andere met je bedrijfsnaam. Origineel, doeltreffend, omschrijvend en natuurlijk makkelijk te onthouden. Dat zijn belangrijke eisen waaraan jouw bedrijfsnaam moet voldoen om écht impact te maken.

Een mindmap voor een creatieve bedrijfsnaam

Een bedrijfsnaam bedenken is voor veel mensen een lastige opgave. Hoe vaak zie je gewoon de naam van de eigenaar met daarachter de branche. Natuurlijk, dat is duidelijk. Maar opvallend is het niet. It doesn’t stand out. Terwijl jij dat wel doet met je producten of dienstverlening. Maar hoe bedenk je nou een creatieve bedrijfsnaam?

Ga eens aan de slag met een mindmap. Welke woorden hebben, direct of zijdelings, een raakvlak met jou, jouw bedrijf, product of dienst. Dat mag soms wel wat vergezocht zijn, het is niet erg wanneer klanten even moeten nadenken over de link tussen de bedrijfsnaam en wat je doet. Want als ze erover nadenken, zit de naam in hun gedachten. En dat is precies wat je wilt bereiken.

Creativiteit toepassen in je bedrijfsnaam

Met de mindmap die je eerder gemaakt hebt, ga je vervolgens weer aan de slag. Misschien denk je verder van bepaalde namen af, kom je door de eerder gevonden woorden dichter bij de kern of heb je een aantal woorden gevonden die je kunt samenvoegen. Haal bijvoorbeeld ook inspiratie uit de natuur, geschiedenis of andere onderwerpen die je interesseren of die gerelateerd zijn aan je bedrijf. Je kunt hier je creativiteit bij het bedenken van de bedrijfsnaam wel even lekker laten gaan.

Voordelen van creatieve bedrijfsnamen

Waarom zou je eigenlijk gaan voor een creatieve bedrijfsnaam? Bedrijfsnamen met bijvoorbeeld de familienaam en branche maken toch direct duidelijk met wie en wat je te maken hebt? Dat is misschien wel waar, maar kijk eens om je heen. Grote bedrijven hebben in heel veel gevallen een unieke bedrijfsnaam. Een naam die bijblijft en waarvan iedereen weet wat voor soort bedrijf het is.

Creatieve experts van G2O

Binnen G2O zijn we trots op ons team van creatieve experts op het gebied van bedrijfsnamen, branding, positionering en alles dat je nodig hebt om jouw onderneming met een knaller te in de markt te introduceren.

Kun je wel wat hulp gebruiken met het bedenken van creatieve bedrijfsnamen? Laat hierbij ook meteen een passend logo én huisstijl bij ontwikkelen.
Neem gerust even contact met ons op, zodat we kunnen sparren over jouw wensen. Of kom gewoon even een kop koffie drinken om kennis met ons te maken.