Merknaam

Waar we goed in zijn

Een merknaam, passend bij je identiteit. Wij vinden ‘m!

Een van de belangrijkste keuzes voor je merk, is de naam. Eenmaal gekozen, verander je deze niet meer, dus moet hij goed passen. Wij willen merken laten spreken. Daarom zoeken wij naar dé merknaam die uitstraalt wie jij bent. Een naam die voelt als een warme jas. Eentje die perfect past bij jouw identiteit.

Lees verder

Hoe krijgen we een nieuwe naam die bij ons past?

Download deze case over een passende merknaam

"Het is net als een warme jas: hij zit als gegoten of voelt niet goed."

Gijs Huisman, Founder G2O

Wat is een goede merknaam?

Een goede merknaam hoeft niet letterlijk je product of dienst te omschrijven. Gebruikers van Rituals, kopen verzorgingsproducten. Het merk vertelt echter meer. Het verkoopt het gevoel van luxe. Het ritueel dat gepaard gaat met de verzorgingsproducten, spreekt dat gevoel aan. Welk gevoel jouw merk aan wil spreken, hangt af van je identiteit, de markt en de behoeftes van je doelgroep. Die drie samen, bepalen jouw focus en daarmee de basis voor een goede merknaam.

Hoe we merknamen bedenken

Het bedenken van een merknaam is een magisch proces. Een proces van brainstormen, associëren en een hoop creativiteit. Jouw merknaam moet staan als een huis. Daarom starten we met een solide fundament. Door te kijken naar jouw identiteit, bepalen we jouw unieke kracht. Vanuit die kracht kijken we naar de toegevoegde waarde voor je doelgroep én de markt. Zo bepalen we welk gevoel jouw merk moet uitstralen om klanten te raken en aan je te binden.

De beste merknaam

Wat voor de één een perfecte merknaam is, kan voor een ander niet goed voelen. Het is net als een warme jas: hij zit als gegoten of voelt niet goed. Wij zijn alleen tevreden als een merknaam volledig past bij jouw identiteit. Waar ligt jouw kracht? Welke fundering ligt er onder jouw merk? Laat ons het ontdekken, zodat we een merknaam ontwerpen die zit als gegoten.

Op zoek naar de beste merknaam?

Laat ons graven in jouw organisatie, voor een merknaam die staat als een huis.

Gratis consultBel 030 76 33 900