Online
marketing
bureau
Utrecht

G2O maakt jouw merk

  • home/
  • Online marketing bureau Utrecht

Online marketing bureau in Utrecht nodig?

Op zoek naar het beste online marketing bureau in Utrecht om jouw product of merk in de markt te zetten? G2O is gespecialiseerd in gespecialiseerd in alles wat met (online) marketing te maken heeft. We creëren een merk, volledig gebaseerd op jouw identiteit als ondernemer. Vervolgens kunnen we dit succesvol in de markt zetten. Hoe we dat doen? Lees snel verder!

Eigen. Ons magazine

Download ons Eigen Magazine

Online marketing bureau in Utrecht

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen: we zijn sinds kort niet meer in Utrecht gevestigd. Maar niet getreurd! Je kunt ons als online marketing bureau nog regelmatig in Utrecht en omstreken vinden. Sinds kort zijn we in ons prachtige nieuwe kantoor in Veenendaal gevestigd. We ontvangen je graag in ons hypermoderne kantoor en bedenken een online marketing oplossing voor jouw merk of organisatie!

 

 

Wat is online marketing?

Als ondernemer of professional ben je vast bekend met traditionele marketing en bijbehorende middelen. We leven in een tijd waarin het essentieel is om de waarde van je product of dienst over te brengen op je doelgroep. Met marketing probeer je op korte én lange termijn zoveel mogelijk bekendheid en natuurlijk conversie te genereren.

Met de komst van het internet is de wereld van marketing steeds meer aan het verschuiven naar online. Er zijn zelfs ondernemingen die traditionele marketing volledig achter zich hebben gelaten en zich enkel nog focussen op digitale marketing. Vooral social-media marketing, zowel organisch als betaald, is een belangrijk kanaal geworden. Of je het nu gebruikt voor het genereren van merkbekendheid of dynamische retargeting inzet om meer bestellingen te genereren. Social-media kanalen als Facebook, Instagram maar ook Snapchat en TikTok zijn super interessante kanalen om je organisatie te laten zien.

De fundering van je marketing: je merk

We krijgen bijna dagelijks de vraag of we een merk, dienst of product in de markt kunnen zetten. Natuurlijk kunnen we dat! Maar vaak blijkt dat de fundering gebrekkig is of zelfs niet aanwezig. Immers hoe kun je een product verkopen zonder eerst een logo te hebben wat moet zorgen voor een herkenbare uitstraling? En hoe kun je een advertentie in Google Ads inrichten zonder eerst een goede website te hebben? Inderdaad, dat kan eigenlijk niet.

We adviseren daarom altijd om je te laten helpen vanaf het begin. Wij van G2O noemen onszelf ook wel brand builders. We bouwen aan jouw merk! Dat doen we door je eerst als persoon en organisatie goed te analyseren. Na het analyseren gaan we aan de slag met de praktische uitvoer, zoals het maken van een logo, huisstijl en eventueel zelfs een website. Alles om jouw merk een herkenbare uitstraling te geven om deze goed in de markt te kunnen zetten! Pas daarna kunnen we gaan denken aan de daadwerkelijke communicatie, waar we online marketing voor kunnen gaan gebruiken.

 

 

Hoe start je met (online) marketing?

Je merk is gelanceerd, je website staat ‘live’ en je zit er helemaal klaar voor. Laat die klanten maar komen! Maar hoe gaan die klanten jou vinden? Of hoe ga jíj die klanten vinden? De oplossing: online marketing.

Vindbaarheid is een belangrijk onderwerp. Wist je bijvoorbeeld dat meer dan de helft van alle online aankopen start met een zoekopdracht in Google? Het is dus erg belangrijk om te zorgen dat je vindbaar en zichtbaar bent binnen de zoekresultaten van Google. Hoe beter je vindbaar bent, hoe meer potentiële klanten hun weg naar jouw website en dus wellicht een aankoop kunnen inzetten!

Ons advies is om altijd te starten met een nulmeting. Deze nulmeting verteld je waar je staat en wat de kansen zijn waar je met (online) marketing op kunt inspelen. Zo kun je een zoekwoordenonderzoek laten uitvoeren om erachter te komen waar je doelgroep precies naar op zoek is binnen Google. Maar het is ook goed mogelijk dat jij je in een niche markt bevindt waar weinig tot geen mensen zoeken naar je product of dienst. Dan kan het slimmer zijn om een push kanaal te gebruiken als display of social-media. Bezoek je bijvoorbeeld wel eens een website als Nu.nl? Grote kans dat je banners in beeld krijgt te zien van producten waar je mogelijk in bent geïnteresseerd. Een effectieve manier dus om de grote bezoekersaantallen van bekende websites te gebruiken om je merkbekendheid te laten groeien.

De voordelen van online marketing

Zoals aangegeven is er een ware aardverschuiving geweest in de marketing inspanningen sinds de komst van het internet. We zetten graag de voordelen van online marketing voor je op een rijtje.

  • Er is veel meer data beschikbaar. Waar bevind jouw doelgroep zich, waar zijn ze in geïnteresseerd en hoe kun je ze het beste bereiken? Het is allemaal in te zien en te analyseren als je de juiste bronnen weet te vinden.
  • Het resultaat van je inzet is meetbaar. Plaats je een advertentie in de krant? Dan is het moeilijk om écht te achterhalen hoeveel resultaat dit heeft opgeleverd. Met online inzet weet je precies wat er is uitgegeven en wat dit aan resultaat heeft opgeleverd.
  • Je hebt altijd een back-up. Weet jij nog welke advertentie je vorig jaar in welk regionaal blad hebt geplaatst? Met kanalen als Google Ads en social ads kun je precies terugvinden wanneer je bepaalde campagnes hebt gedraaid.
  • De toekomst is online. Een gewaagde uitspraak maar we gaan steeds meer richting online. De doelgroep wordt steeds meer digital native en zijn bekend met online kanalen. Natuurlijk brengt dit ook weer nieuwe trends en ontwikkelingen met zich mee, maar uiteindelijk is online marketing een blijvertje!

Mogen we voor jou aan de slag?

Heb jij een merk, bedrijf of organisatie die met online marketing aan de slag wilt gaan? We helpen je graag! Als online marketing bureau in Utrecht staan we dagelijks voor je klaar met slimme en creatieve online oplossingen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden of kom gewoon lekker langs voor een goed bakje koffie.

Bakkie doen?

Leuk! Kom langs, dan bespreken we de mogelijkheden.

Kom langsBel 030 76 33 900