Creatief
marketingbureau

laat je inspireren

  • home/
  • Creatief marketingbureau

Kies voor creativiteit

Wil jij je merk laten stralen? Ben je opzoek naar de ware identiteit van je bedrijf of wil je weten hoe je zorgt voor de juiste reputatie in de markt? Dan is de hulp van een creatief marketingbureau onmisbaar! G2O helpt jou om marketing toe te passen op een manier die het beste van jouw bedrijf laat zien én om de beste resultaten te behalen. Hoe we dat doen? Lees snel verder!

Eigen. Ons magazine

Download ons Eigen Magazine

Bouwen aan een sterk merk

Centraal in onze filosofie staat het bouwen aan een sterk merk. Een sterk merk is namelijk cruciaal voor je onderneming. Je bouwt onderscheidend vermogen binnen je doelgroep. Zo weten jouw klanten je feilloos te vinden in plaats van dat ze naar de concurrent gaan!

Maar hoe bouw je aan onderscheidend vermogen? Dat kan onder andere met creatieve marketing. Maar eigenlijk zijn we dan al een stap te ver. Begin namelijk bij het begin, de fundering van je merk. Wie ben je? Wat kan je? Waar ben je goed in? Waar krijg je energie van?

Wij helpen je graag met het ontdekken van je innerlijke krachten. We lichten je bedrijf door van top tot teen om erachter te komen wat jou uniek maakt. Dit doen we bijvoorbeeld door je drijfveren in beeld te brengen. Met interviews en analyses doen we gedegen onderzoek en brengen we de kern van jouw merk in kaart.

Wanneer een creatief marketingbureau inschakelen?

Maar wanneer komt dat creatieve marketingbureau dan in beeld? Dat is eigenlijk pas vanaf de fase waarin je gaat communiceren richting je doelgroep. Daar begin je pas aan als de fundering van je merk af is. Is je bedrijfsnaam vastgelegd, heb je een logo en huisstijl en weet je hoe je gaat communiceren? Dan kunnen we aan de slag!

Creatieve marketing is vooral onderscheidende marketing. Toch is dat een dubbelzinnige uitspraak, want marketing zou altijd onderscheidend moeten zijn. Hoe gaan je potentiële klanten immers onthouden dat ze jouw naam of logo hebben gezien en niet die van de concurrent? Toch zijn er veel marketingbureaus saaie of zelfs ‘standaard’ marketing aanbieden.

We zien dit vaak met het gebruik van templates of een vast stramien. Ongeacht de klant worden advertenties opgemaakt volgens dezelfde richtlijnen. En wat krijg je dan? Inderdaad, eenheidsworst. Een advertentie, brochure of flyer zonder enige vorm van uitstraling. En geloof ons, dat werkt vaak averechts.

Creatieve marketing tips

Is de basis van jouw merk op orde en wil je direct zelf aan de slag? Ga dan aan de slag met onze creatieve marketing tips. Een garantie voor succes!

1. Geef je merk een gezicht

Wat is een betere manier om je merk te laten onthouden dan een uniek gezicht? Probeer je producten of diensten eens in de markt te zetten met één of meerdere personen in beeld. Een e-bike in een krantenadvertentie met stralende mensen op de fiets wekt meer emotie op dan diezelfde fiets op een effen achtergrond.

2. Hyperlokaal

Lokale marketing is sowieso een trend. Maar probeer eens hyperlokaal te gaan! Gebruik bijvoorbeeld de plaatsnaam van je potentiële klant in een Google Ads advertentie. Of pas guerilla marketing toe in één van de steden waar je de meeste groeikansen ziet.

3. Personaliseren

Eigenlijk sluit dit grotendeels aan bij het eerste punt. Maar mensen willen geen nummer meer zijn. Sluit daarop aan met je marketing! Kies bijvoorbeeld voor een chatbot die iemand begroet met zijn/haar voornaam op je website. Of mensen flexibele content waar de bedrijfsnaam in wordt vernoemd.

4. Gamification

Je potentiële klanten krijgen de hele dag impulsen vanuit verschillende hoeken. Dan is het extra lekker als ze even kunnen ontspannen met een kort spelletje. Speel hier eens op in met een stukje gamification. Denk aan een puzzel of een speurtocht op je socials!

5. Durf fouten te maken

De absolute dooddoener voor creativiteit? Dat is toch wel faalangst. Als je bang bent om fouten te maken ga je op veilig spelen. En laat dat nou de valkuil voor creativiteit zijn. Durf fouten te maken en wees creatief! Niet alles zal lukken maar je kan overal iets van leren, ook van marketing campagnes die niet het gewenste resultaat behalen!

In zee met een creatief marketingbureau?

Maak een afspraak, we leren je graag kennen. Dan vertellen we je over ons team, onze visie en onze unieke aanpak. Wij zijn échte brand builders. We houden van complexe vraagstukken. Heb jij zo’n vraag voor ons? Als creatief marketingbureau helpen we je graag verder!

Contact opnemen?

Leuk! Bel, mail of kom langs.

Gratis consultBel 030 76 33 900