Kaas-Pack

Een overtuigend verhaal

Hoe
blijf
je
als
bedrijf
bescheiden,
maar
vertel
je
toch
een
overtuigend
verhaal?

Het Hoogeveense Kaas-Pack Holland is een degelijk, klantgericht en bescheiden bedrijf. Van poeha zijn ze wars, hard werken en hart voor de klant is belangrijker. Toen tijdens de coronapandemie hun marketingbureau ermee ophield, kwam Kaas-Pack bij G2O terecht. Het klikte direct, met een verbeterde nieuwe huisstijl als resultaat.

“Toen ons bureau ophield te bestaan, hadden we iemand anders nodig om onze huisstijl te bewaken en up-to-date te houden”, vertelt algemeen directeur Albert Koekoek. “Ik had een aantal keer het magazine van G2O bij het RD ontvangen en dat sprak me aan. Enerzijds omdat het bij mijn dagelijkse krant het RD zat, anderzijds omdat ik had gelezen dat Gijs net als wij christelijke waarden en normen hanteert. Ik heb hem gebeld en al snel was duidelijk dat er een klik was.”

De
Ruler
en
de
Everyman

“Gijs vertelde hoe G2O werkt en dan met name wat betreft het doorlichten van ons bedrijf. Hij legde uit dat om echt te doorgronden wie we zijn, het team niet alleen de directie wilde spreken, maar ook onze businesscoach, medewerkers en klanten. Die aanpak had ik nog nergens anders gezien. Maar het werkte. Het hielp ons onze unieke kracht boven tafel te krijgen. Wie zijn wij en waarom willen klanten met ons zakendoen? Daar hadden we een idee bij, maar dat was nooit echt getoetst. G2O kreeg dat kraakhelder op papier. Hun presentatie voelde voor ons als thuiskomen. Wat de essentie van ons bedrijf was, maar ook de archetypen die het meest op ons van toepassing waren: de Ruler en de Everyman. Het leuke van dat proces is dat we met nieuwe ogen naar onszelf gingen kijken. G2O had bijvoorbeeld geconcludeerd dat wij heel productgericht waren: dat het product dat wij onze klant leveren altijd super moet zijn. Wij wisten niet beter, maar G2O viel dat op en maakte het manifest. Heel interessant.”

Subtiel
maar
krachtig

Het logo van Kaas-Pack stamde uit 2009, de website was ook al een paar jaar oud. Het werd duidelijk dat die aan een update toe waren. Koekoek vertelt: “De kleuren waren nog okee, maar het design was wat gedateerd. Dat viel zeker op door de resultaten van de Brand Scan. Maar ja, hoe ver ga je in die update? We zijn een bescheiden bedrijf, maar vinden wel dat we ons verhaal helder en overtuigend moeten vertellen. G2O kwam met een aantal subtiele updates, die toch heel krachtig waren. Onze huisstijl was geel met een zwarte letter, maar dat zwart is donkerblauw geworden. Daarmee is onze huisstijl net wat vriendelijker geworden, een waarde die bij uitstek past bij Kaas-Pack en ons archetype Everyman. Vriendelijkheid kost niets en wordt gewaardeerd.”

Mensen
maken
het
verschil

Voor de nieuw te bouwen website ontwikkelde G2O een nieuwe, frisse fotografiestijl, waarin mensen centraal staan. Een logische keuze, aldus Koekoek: “Het draait bij ons om mensen, en dat tonen we. We hebben prachtige machines staan, maar de mensen maken het verschil. Zeker in verhouding tot onze concurrenten stellen wij in onze nieuwe communicatie meer ons team centraal. Met dit soort subtiele – maar belangrijke – details maken wij het verschil. Onze branche is niet flitsend en vrij traditioneel. Wij willen dat als mensen op onze website geweest zijn, ze begrijpen dat wij met sterke persoonlijke betrokkenheid en vakkennis hun unieke vragen oplossen. Daarop onderscheiden wij ons.”

Meer
leveren

Inmiddels is de nieuwe site live en is de rebranding van Kaas-Pack Holland grotendeels voltooid. Albert Koekoek kijkt tevreden terug op het proces. Hij vertelt: “De samenwerking met G2O heeft waargemaakt wat we verwacht en gehoopt hadden. Ik merk aan alles dat het team goed begrijpt wat wij als klant willen. Ze denken mee en leveren vaak net iets meer dan we verwachten. Dat doen wij ook, mede daarom is de klik zo goed.”

"G2O kreeg kraakhelder op papier wie zijn wij en waarom klanten zaken willen doen met ons."

Albert Koekoek - Kaas-Pack

Sparren over de juiste
aanpak kan altijd.

Wat jouw organisatie nodig heeft is misschien
wel eerst een goed gesprek met Gijs.

Maak een afspraakBel 030 76 33 900